Байден представив план розвитку інфраструктури США на $2 трильйони

Байден представив план розвитку інфраструктури США на $2 трильйони

Укрінформ
Президент США Джо Байден представив масштабний план оновлення інфраструктури країни на загальну суму 2 трлн доларів.

Про це повідомляється на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Настав момент переосмислити та відбудувати нову економіку. The American Jobs Plan – це інвестиція в Америку, яка створить мільйони хороших робочих місць, відновить інфраструктуру нашої країни та дасть змогу США обійти Китай (у конкурентній боротьбі – ред.)», — йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що план передбачає інвестиції, яких США не робили з часів будівництва швидкісних автотрас між штатами і «перемоги в космічних перегонах».

Читайте також: Байден обіцяє американцям 200 мільйонів щеплень за перші 100 днів свого президентства

План Байдена передбачає оновлення понад 32 тисяч кілометрів доріг і близько 10 тисяч мостів, громадського транспорту, створення мережі зарядних станцій для електромобілів, модернізацію морських портів, аеропортів, будівництво та ремонт житлових будинків і комерційних будівель, модернізацію шкіл та дитячих садків, лікарень для ветеранів та багато іншого.

Фінансувати ініціативу передбачається, зокрема, за рахунок збільшення ставки корпоративного податку з 21% до 28%. Очікується, що витрати вдасться покрити за 15 років.

План тепер має схвалити Конгрес.

Читайте також: Роботу Байдена схвалюють майже 60% американців

Як повідомляв Укрінформ, на початку своєї каденції Джо Байден виступив із законодавчою ініціативою, яку ЗМІ назвали «план порятунку Америки», на загальну суму $1,9 трильйона. Після ухвалення Конгресом глава Білого дому затвердив його 11 березня. Документом, зокрема, передбачаються прямі виплати більшості громадян США по 1,4 тисячі доларів.

За оцінками експертів, ця ініціатива сприятиме не тільки розвитку американської економіки, а й матиме позитивний вплив на економічні тенденції у світі.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-