Путін хоче вийти на Байдена через лідерів Франції та Німеччини — експерт

Путін хоче вийти на Байдена через лідерів Франції та Німеччини — експерт

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін через лідерів Франції та Німеччини хоче налагодити контакт з президентом США Джозефом Байденом.

Як передає Укрінформ, таку думку у програмі "На самом деле: Мир" на телеканалі "Дом" висловив голова організації "Центр прикладних досліджень" Андрій Каракуц, коментуючи перемовини Еммануеля Макрона та Ангели Меркель із президентом Російської Федерації.

Каракуц зазначив, що ця зустріч — своєрідна консультація, мета якої — підтримка діалогу між трьома країнами.

"Це консультації, які існують для того, щоб цей діалог просто зберігався. Тобто політика Заходу не налаштована на те, щоб обговорювати санкції проти Російської Федерації, однак вона спрямована на те, щоб продовжувати саме цей діалог", — сказав Каракуц.

У зв'язку з цим він не вважає, що такі перемовини є дієвими.

Читайте також: У Байдена націлені на активізацію партнерства з Україною у сфері реформ – Білий дім

"Я сумніваюся, що зараз є якась можливість для цих країн досягти угоди, яка була б проривною, що дозволило змінити ситуацію", — пояснив експерт.

Але, на його думку, якщо мета Франції та Німеччини — підтримка діалогу з РФ, то можлива мета Путіна — через лідерів країн Європейського Союзу налагодити контакт з президентом США Байденом.

"Тут важливо розуміти, що, можливо, Володимир Путін також намагається через лідерів Франції та Німеччини вийти на діалог із президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом. Ми бачимо те, що з самого початку там діалог не пішов. Тобто, домовляючись поки з Європою, він хоче вийти на рівень президента США", — вважає Каракуц.

Як повідомлялося, 30 березня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін провели зустріч у форматі відеоконференції. Лідери трьох країн обговорили боротьбу з коронавірусом, порушили питання безпеки. Також обговорено тему конфлікту на сході України. Зокрема, Франція заявила, що РФ повинна визнати відповідальність за події на цій території. А Німеччина закликала до проведення перемовин у нормандському форматі для реалізації Мінських домовленостей.

Фото: kas.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-