В Австрії вперше виявили «бразильську» мутацію коронавірусу

В Австрії вперше виявили «бразильську» мутацію коронавірусу

Укрінформ
На території Австрії у березні було вперше зафіксовано зараження людини бразильською мутацією коронавірусу, відомою як "P.1".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у середу австрійська газета Kurier.

"Бразильський варіант P.1 вже прибув і до Австрії: у середу Агентство охорони здоров'я та продовольчої безпеки (AGES) повідомило, що мутацію виявили у молодої жінки. Це – перше виявлення цього варіанту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жінка була контактною особою іншої жінки, яка раніше повернулася до Швейцарії з Бразилії. Позитивний тест на коронавірус вона отримала 13 березня в австрійському Тіролі, хоча саме зараження відбулося раніше у швейцарському Цюриху.

"З допомогою молекулярних досліджень варіант P.1 був підтверджений 26 березня Інститутом молекулярної біотехнології Академії наук (IMBA) у Відні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Британський» штам коронавірусу виявили вже у 130 країнах – ВООЗ

Відповідно до AGES, наразі у жінки, інфікованої бразильською мутацією коронавірусу, спостерігаються лише легкі симптоми захворювання.

Як повідомляв Укрінформ, Бразилія нині переживає спалах захворювань, пов'язаний із новим штамом вірусу та масовими літніми подорожами. За кількістю хворих та смертей від COVID-19 країна посідає друге місце у світі після США. За минулу добу від коронавірусу в країні померло 3 780 людей, що стало найвищим показником від початку пандемії.

Фото: Kurier

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-