Офіцери поліції Капітолія подали позов проти Трампа

Офіцери поліції Капітолія подали позов проти Трампа

Укрінформ
Двоє правоохоронців, які охороняли Капітолій під час його штурму 6 січня, подали позов проти експрезидента Дональда Трампа, звинувативши його в підбурюванні натовпу до агресії, внаслідок чого постраждали поліцейські.

Про це йдеться в повідомленні Bloomberg, передає Укрінформ.

«Два ветерани поліції Капітолію, які чергували під час заворушень 6 січня, подали в суд на Дональда Трампа, звинувативши експрезидента в підбурюванні натовпу до насильства, внаслідок чого поранення отримали десятки офіцерів»,- зауважується в повідомленні.

Офіцери Джеймс Блессінгейм і Сідні Гембі заявили, що прихильники Трампа атакували їх аерозольними хімікатами, в тому числі, перцевим та сльозогінним газом, внаслідок чого поліцейські дістали опіки очей та шкіри.

Читайте також: Штурм Капітолія: мін'юст США вважає розслідування чи не найскладнішим у своїй історії

У позові міститься послідовний опис подій під час штурму Капітолія з точки зору правоохоронців, у тому числі, як нападники викрикували в обличчя поліцейським, що не поважають їхню службу. При цьому вказується, що на додаток до фізичних травм, зокрема, офіцер Блессінгейм після облоги мав психологічні ускладнення та страждав від депресії.

Читайте також: Цукерберг заявляє, що Трамп має відповідати за штурм Капітолія

Як повідомлялося, раніше позов проти Дональда Трампа подали два члени Конгресу США від Демократичної партії. Вони звинуватили колишнього президента в підбурюванні заколоту проти Конгресу Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-