У Мінську судитимуть студентів за акції протесту

У Мінську судитимуть студентів за акції протесту

Укрінформ
У Мінську відправили під суд справу про дванадцять білорусів, обвинувачених в організації та участі в студентських мітингах з серпня по листопад 2020 року у відповідь на нелегітимне обрання Олександра Лукашенка президентом країни.

Як передає Укрінформ з посиланням на Генеральну прокуратуру Білорусі, відповідні матеріали справи відомство направило до Мінського міського суду.

Повідомляється, що перед судом за «групові дії, які грубо порушують громадський порядок і поєднані з явною непокорою законним вимогам представників влади, що спричинили порушення роботи установ і транспорту» стануть колишній асистент кафедри одного з вищих навчальних закладів і молоді люди, зокрема студенти столичних університетів.

Як зазначається, керівник цієї групи інформувала студентів про місцезнаходження співробітників органів внутрішніх справ, а також координувала дії учасників протестів.

Читайте також: У судах Білорусі - понад 100 справ про «погрози силовикам»

За даними відомства, прокурор залишив чинним раніше застосований до всіх обвинувачених запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Як відомо, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Читайте також: У Білорусі вже майже 300 політв'язнів - правозахисники

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Фото: TUT.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-