Іспанія зобов’язала всюди носити маски

Іспанія зобов’язала всюди носити маски

Укрінформ
Уряд Іспанії з середи запровадив для жителів країни обов’язкове носіння масок у громадських місцях з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

Зазначається, що відтепер іспанці мають вдягати медичні маски «до кінця кризи» у приміщенні чи на вулиці, навіть при дотриманні обов’язкової соціальної дистанції у півтора метра.

«Люди віком від шести років відтепер зобов’язані носити маски на вулицях, на відкритому просторі та в будь-яких закритих приміщеннях, призначених для громадського використання чи відкритих для публіки», - йдеться в розпорядженні уряду.

Водночас згідно з новими правилами, громадськість та медіа вбачають в нововведеннях необхідність носити маску навіть під час відпочинку біля басейну чи на пляжі.

Читайте також: У парках та скверах можна ходити без масок - МОЗ внесло зміни до постанови

Наразі не носити маску іспанцям дозволяється при окремих медичних станах, вживанні їжі чи напоїв в ресторанах, при заняттях спортом на свіжому повітрі та плаванні.

Зазначається, що деякі регіони Іспанії, зокрема Балеарські острови та курортний острів Майорка, вже раніше локально ввели обов’язкове повсюдне носіння масок.

Читайте також: В Амстердамі поліція розігнала «коронавірусний» протест – були без масок

У світі станом на ранок 31 березня зафіксували 128 803 702 випадки зараження коронавірусом, зокрема виявлено 2 815 991 летальний випадок, одужали 103 941 345 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-