Іспанія розширила застосування вакцини від AstraZeneca

Іспанія розширила застосування вакцини від AstraZeneca

Укрінформ
Іспанія вирішила розширити використання препарату від коронавірусу компанії AstraZeneca та тепер вакцинуватиме ним працівників критичної інфраструктури, старших 65 років.

Про це заявили в МОЗ країни, передає Укрінформ з посиланням на Reuters

До цього Іспанія використовувала вакцину AstraZeneca лише для людей віком 18-65 років.

Таким чином уряд країни вирішить проблему з "критичними працівниками" віком від 65 років, оскільки вони не могли щепитися препаратом AstraZeneca, але й не входили до вікових груп, для яких вже доступні вакцини компаній Pfizer-BioNTech та Moderna. На даний момент в Іспанії цими препаратами вакцинують групу від 80 років, наступні на черзі - люди віком від 70 років.

Загалом в Іспанії зробили 7,7 млн щеплень. Обидві дози вже отримали 2,6 млн осіб. В уряді сподіваються вакцинувати 70% дорослих осіб з 47 мільйонів населення країни до кінця літа.

Читайте також: Щеплені вакциною AstraZeneca отримають другу дозу цього ж препарату - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, від середи, 31 березня, вакцинація препаратом AstraZeneca у Німеччині робитиметься лише людям старше за 60 років.

Підставою стало занадто високе, з точки зору експертів, число випадків виникнення тромбозу в людей молодше за 60 років.

З початку березня понад 15 країн Європи призупинили застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки виникнення тромбів.

Читайте також: У Канаді радять не використовувати вакцину AstraZeneca людям, молодшим 55 років

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) раніше заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca.

Нещодавно вакцину від коронавірусної хвороби COVID-19 AstraZenecа перейменували на Vaxzevria. Зазначається, що упаковка, маркування, зовнішній вигляд препарату також змінилися. Однак жодних інших змін, зокрема у складі вакцини, не відбудеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-