Жорсткі санкції проти Росії «тиснуть» на курс рубля - експерт

Жорсткі санкції проти Росії «тиснуть» на курс рубля - експерт

Укрінформ
Міжнародні санкції, введені проти Росії, істотно впливають на економіку РФ, а це позначається як на курсі рубля, окремих сферах бізнесу, так і на макроекономічних показниках.

Як передає Укрінформ, про це у ефірі телеканалу "Дом" повідомив голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

"Перспективи Росії залежать від цілої низки зовнішніх чинників. Не так від того, що робиться в самій Росії, як від зовнішніх факторів. Це ціна на нафту, ціна на газ, ціна на метали, на золото і ціна на багато інших сировинних ресурсів. Щойно відбуваються різні коливання, ці коливання цін відразу трансформуються в коливання того ж самого рубля", — наголосив Бураковський.

За його словами, зараз Росія перебуває під досить жорстким пакетом міжнародних санкцій. І санкції визначають динаміку валютного курсу, додав експерт.

"Низка російських дослідників говорить про те, що при збереженні нинішнього стану з санкціями та наявної динаміки цін ми можемо говорити про те, що у 2021 році курс буде десь коливатися на рівні 80 рублів за долар. Це один із прогнозів. Водночас ці експерти зазначають, що, якщо санкцій не буде і якщо ситуація якимось чином стабілізується, тоді ми можемо очікувати навіть певне зміцнення рубля, скажімо, до 76 рублів за долар. Це свідчить про те, що санкції впливають", — зазначив Бураковський.

Читайте також: Кулеба подякував Канаді й Австралії за додаткові санкції проти Росії

Водночас, за його словами, санкції впливають в макроекономічному плані, а не тільки на окремі сфери економіки та бізнесу, які перебувають під санкціями.

Як повідомляв Укрінформ, США та ЄС 2 березня запровадили санкції проти фізичних та юридичних осіб в Росії, причетних до переслідування Навального, а також за порушення РФ конвенції, що забороняє хімічну зброю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-