В Австралії змінили членів уряду через секс-скандали

В Австралії змінили членів уряду через секс-скандали

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив про перестановки в уряді та призначення на посади жінок-законодавиць після низки секс-скандалів, які зашкодили його рейтингу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє SBS News.

Зазначається, що в австралійському кабміні відтепер працюватиме сім жінок після того, як прем’єр підвищив по службі та призначив додаткові виплати п’ятьом жінкам-міністрам заради збереження свого рейтингу після невдалого розслідування інцидентів щодо домагань та сексуальної дискримінації в межах свого уряду.

Читайте також: Австралійське місто з 2,5 мільйона населення «закрилося» на триденний локдаун

Зокрема, свої посади втратили генеральний прокурор Австралії Крістіан Портер і міністр оборони країни Лінда Рейнолдс через випадки зґвалтування, які були пов’язані з ними чи їхніми відомствами в різні роки.

Так, Портера обвинувачували в зґвалтуванні в 1988 році, а міністерку Лінду Рейнолдс критикували за відсутність належного розслідування випадку зґвалтування співробітниці її міністерства два роки тому.

Як зазначається, посаду генпрокурора Австралії нині займатиме Мікаеліа Кеш, а міністром оборони стане Пітер Даттон.

Читайте також: Австралія вироблятиме вакцину AstraZeneca

Як повідомляв раніше Укрінформ, в Австралії десятки тисяч жителів у рамках ініціативи «Справедливість 4 березня» вийшли на марші по всій країні, протестуючи проти сексуального насильства й домагань до жінок.

Як зазначається, акції були організовані після того, як колишній генеральний прокурор Австралії Крістіан Портер повідомив, що став об'єктом обвинувачення у зґвалтуванні в 1988 році. Свою причетність до злочину він заперечує.

Гнів громадськості також пов'язаний зі справою колишньої політичної радниці Бріттані Хіггінс, яка в лютому заявила, що її зґвалтували в міністерському офісі у 2019 році.

На думку протестувальників, зауважує видання, реакція уряду на звинувачення в сексуальному насильстві була неадекватною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-