Байден продовжив дію санкцій через кібернапади на США

Байден продовжив дію санкцій через кібернапади на США

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Джо Байден продовжив на наступний термін дію надзвичайної ситуації в країні, пов’язаної з кібернападами на США, що передбачає введення санкцій.

Про це йдеться в офіційному листі глави Білого дому спікеру Палати представників й голові Сенату США, оприлюдненому 29 березня, передає Укрінформ.

«Суттєва зловмисна кіберактивність, яка походить або скеровується з боку осіб, що перебувають здебільшого поза межами США, продовжує створювати особливу й надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці й економіці США», - зауважується в документі.

Читайте також: Байден створює альянс, аби «притягнути Китай до відповідальності»

Тому, як підкреслив президент, він визначив «необхідність продовжити надзвичайну ситуацію в країні», запроваджену через такі загрози указом від 1 квітня 2015 року.

Як повідомлялося, надзвичайні ситуації в США вводяться указом глави Білого дому й тривають впродовж одного року, якщо президент не продовжить їх на наступний термін. Це передбачає можливість застосування інструментів реагування на такі ситуації, у тому числі санкції та інші кроки у відповідь з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-