США зупинили торговельні відносини з М’янмою

США зупинили торговельні відносини з М’янмою

Заява
Укрінформ
США повністю призупинили взаємодію з М’янмою в межах Рамкової угоди про торгівлю та інвестиції від 2013 року (TIFA) на тлі ситуації з державним переворотом у цій країні, а також спроб самопроголошеної влади придушити народні протести.

Про це йдеться в офіційній заяві торгового представника США Кетрін Тай, оприлюдненій у понеділок, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати підтримують народ М’янми в його зусиллях відновити демократично обраний уряд, який був основою економічного зростання та реформ»,- наголошується в заяві.

При цьому підкреслюється, що офіційний Вашингтон рішуче засуджує жорстоке насильство сил безпеки проти цивільного населення в цій країні.

«Вбивство мирних протестувальників, студентів, працівників, лідерів профспілок, медиків та дітей шокувало міжнародну спільноту. Ці дії є прямим посяганням на перехідний демократичний процес у країні та зусилля народу М’янми досягти мирного та процвітаючого майбутнього», - підкреслюється в документі.

В Офісі торгового представника США також уточнили, що призупинення торговельних відносин з М’янмою «діятиме до повернення демократично обраного уряду» в цій країні.

Читайте також: Правозахисники повідомляють про 459 загиблих на протестах у М'янмі

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого цього року військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Тим часом, у країні спалахнули масові протести, які тривають досі. Силовики намагаються жорстко придушити хвилювання народу. Лише напередодні повідомлялося про понад 100 людей, які загинули під час розгону демонстрацій проти учасників військового перевороту в М’янмі.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-