Польща почала дослідження ефективності ліків від хвороби Паркінсона проти COVID-19

Польща почала дослідження ефективності ліків від хвороби Паркінсона проти COVID-19

Укрінформ
З цього тижня в Польщі розпочинаються клінічні дослідження щодо ефективності амантадину для протидії коронавірусній інфекції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На минулому тижні директор клініки неврології медуніверситету в Любліні Конрад Рейдак повідомив, що в дослідженні візьмуть участь близько 200 осіб віком від 18 років. Дослідження проводитимуться у кількох медичних центрах Польщі.

“Ми хочемо перевірити цей лікарський засіб, оскільки маємо численні повідомлення від пацієнтів, що він дійсно може допомогти, але в початковій фазі інфікування”,- повідомив Рейдак в радіо ZET.

Він додав, що амантадин може стати певною нішею, оскільки у початковій фазі інфікування “немає багато чого запропонувати пацієнтам”.

У свою чергу глава МОЗ Польщі Адам Недзельський в ефірі RMF FM повідомив, що дійсно з’явилася ідея застосування цього лікарського засобу для боротьби з COVID-19 і його вже намагалися використовувати декілька лікарів.

Міністр зазначив, що він відкритий на “новинки”, але вони повинні пройти певні процедури з огляду на безпеку і здоров’я пацієнтів. Відтак, Агенція медичних досліджень займеться вивченням цього питання, а професор Рейдак координуватиме відповідну роботу. Він додав: якщо клінічні дослідження пройдуть успішно, то цей лікарський засіб може бути допущений до лікування СOVID-19.

Читайте також: Польща запровадить нові коронавірусні обмеження на Великдень

Амантадин – cинтезований у 60-х роках ХХ століття у США лікарський препарат. Певний проміжок часу він активно використовувався у профілактиці й лікуванні грипу типу A. На сьогодні він застосовується як неврологічний лікарський засіб для лікування хвороби Паркінсона і розсіяного склерозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-