Столиця Грузії опинилася під загрозою великого зсуву ґрунту

Столиця Грузії опинилася під загрозою великого зсуву ґрунту

Укрінформ
Мешканці тбіліського району Вашліджварі, що опинився під загрозою зсуву ґрунту, у неділю провели протестну акцію, вимагаючи від місцевої влади запровадити мораторій на будь-яке будівництво в цій зоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ехо Кавказу.

Жителі району Вашліджварі сформулювали основні вимоги, з якими звернулися до мерії Тбілісі, а також до міністерства охорони навколишнього середовища та сільського господарства Грузії.

Серед вимог: оголосити мораторій на всі види будівництва у Вашліджварі та призупинити видачу висновків, необхідних для проведення будівельних робіт; створити групу з незалежних грузинських та міжнародних експертів для ретельного вивчення стану схилу біля озера Лісі, гарантувавши відкритість їх роботи; встановити на схилі систему моніторингу ґрунту, що здійснюватиме контроль цілодобово.

Читайте також: Неподалік Тбілісі стався землетрус

Нагадаємо: останній великий обвал природного ґрунту стався в Грузії 13 червня 2015 року. Разом з сильними дощами це спровокувало сильну повінь у Тбілісі. Місто було затоплено, серйозно постраждав центр грузинської столиці, частково були зруйновані автомагістралі, пошкоджені лінії електропередачі і житлові будинки. Жертвами стихії стали 19 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-