Сполучені Штати обурені санкціями Китаю проти двох американців і канадця

Сполучені Штати обурені санкціями Китаю проти двох американців і канадця

Укрінформ
США вважають безпідставними запроваджені Китаєм санкції щодо двох членів Комісії США з міжнародної свободи віросповідання і члена парламенту Канади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Ми солідарні з Канадою, Великою Британією, ЄС та іншими партнерами та союзниками у всьому світі, у закликах (до Китаю - ред.) припинити порушення прав людини", - йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Як повідомлялося, Китай 27 березня запровадив санкції проти США і Канади у відповідь на включення до санкційного переліку двох китайських можновладців, причетних до переслідування етнічних уйгурів та інших тюркських меншин у регіоні Сіньцзян. У санкційному списку - голова Комісії США з міжнародної свободи віросповідання Гейл Манчин, йог заступник Тоні Перкінс, член парламенту Канади Майкл Чонг.

Читайте також: Блінкен обговорив з європейськими лідерами виклики з боку Росії й Китаю

Активісти й експерти з прав людини ООН заявляють, що принаймні мільйон мусульман утримується у таборах праці в Сіньцзяні. Деякі західні політики звинувачують Китай у застосуванні тортур, примусової праці та стерилізації щодо місцевого населення.

Проте Китай відкидає всі звинувачення та заявляє, що ці табори надають професійну підготовку та "необхідні для боротьби з екстремізмом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-