Китай та Іран домовилися про співпрацю на 25 років

Китай та Іран домовилися про співпрацю на 25 років

Укрінформ
Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф і очільник МЗС Китаю Ван І 27 березня підписали угоду про політичну, стратегічну й економічну співпрацю.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Підписання документа відбулося в Тегерані. Термін його дії становить 25 років.

Як зазначається, в МЗС Ірану підкреслили, що угода може "дуже ефективно сприяти поглибленню ірансько-китайських відносин". Зі свого боку Китай розглядає договір з Іраном як частину стратегії під назвою "Один пояс - один шлях".

Про деталі угоди поки відомо дуже мало, констатує DW. При цьому підкреслюється, що Китай є найважливішим торговим партнером Ісламської Республіки.

Читайте також: Іран оцінив збитки від санкцій США - $150 мільярдів

За повідомленням агентства ІРНА, президент Ірану Хасан Рухані назвав відносини з КНР стратегічними і важливими для Ісламської Республіки. Пославшись на прагнення двох країн до довгострокового співробітництва, він зробив акцент на розвитку і поглибленні відносин у всіх сферах, включаючи політичну й економічну.

"Тегеран і Пекін мають дуже добрі відносини, і спільні позиції двох країн з міжнародних питань є свідченням бажаного рівня цих відносин", - зазначив Хасан Рухані на зустрічі з главою МЗС Китаю Ван І.

Фото: ІРНА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-