Військові М'янми обіцяють вибори після надзвичайного стану

Військові М'янми обіцяють вибори після надзвичайного стану

Укрінформ
Армійське керівництво М'янми, яке прийшло до влади в країні в результаті перевороту, підтвердило намір провести вибори після закінчення надзвичайного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

«Головнокомандувач армії національної оборони М'янми Мін Аун Хлайн в суботу заявив про намір провести нові вибори після закінчення надзвичайного стану і передати державну владу», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виступаючи на військовому параді на честь Дня збройних сил М'янми, Мін Аун Хлайн заявив, що армія надасть гарантії для економічного і соціального розвитку країни.

Читайте також: У М'янмі на протестах за добу загинули 89 осіб

За словами головнокомандувача, Державна адміністративна рада М'янми буде виконувати свої обов'язки відповідно до розробленої дорожньої карти і цілей, «дотримуватися чинної політики в питаннях зовнішньої політики, управління і мирного процесу, а армія продовжить співпрацювати із зовнішнім світом».

Як повідомлялося, 1 лютого військові в М'янмі оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії тим, що парламентські вибори, які пройшли в листопаді, нібито супроводжувалися маніпуляціями.

Читайте також: У найбільшому місті М'янми ввели воєнний стан

Керівник владної партії М'янми "Національна ліга за демократію", глава МЗС і фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі і президент Він М'їн були заарештовані.

Багато країн засудили цей переворот. У самій М'янмі відтоді не вщухають протести. Силовики жорстоко придушують акції, застосовуючи вогнепальну зброю, внаслідок чого загинули сотні людей.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-