Білорусь відсторонили від Євробачення-2021

Білорусь відсторонили від Євробачення-2021

Укрінформ
Організатори Євробачення-2021 усунули Білорусь від участі, оскільки нова пісня, представлена цією державою, не відповідає правилам музичного конкурсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті конкурсу.

"Оскільки БТРК не змогла подати заявку протягом продовженого терміну, на жаль, Білорусь не братиме участі в 65-му конкурсі пісні Євробачення в травні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 10 березня організатори звернулись до телекомпанії БТРК, відповідальної за участь Білорусі в Євробаченні, з проханням внести зміни до виступу претендентів, "аби переконатися, що представлена пісня відповідає правилам конкурсу".

Протягом узгодженого терміну БТРК представила нову пісню від тих самих виконавців. Організатори Євробачення-2021 ретельно вивчили її та дійшли висновку, що нова композиція також порушує правила конкурсу.

Читайте також: На Євробачення не допустили пісню від Білорусі

Як повідомлялося, Білорусь на цьогорічному конкурсі мала представити група "Галасы ЗМеста", що виконує, зокрема, глузливі пісні про протести опозиції.

Євробачення-2021 відбудеться у Роттердамі (Нідерланди). На 18 травня намічено перший півфінал, 20 травня – другий, 22 травня – фінал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-