Литва продовжила карантин до травня

Литва продовжила карантин до травня

Укрінформ
Уряд Литви через несприятливу ​​епідеміологічну ситуацію вирішив продовжити карантин до 30 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт національного телерадіомовлення LRT. 

При цьому було погоджено, що з суботи і до 5 квітня (тобто до Великодня за Григоріанським календарем) будуть тимчасово запроваджені обмеження на пересування між муніципалітетами, за винятком надзвичайних обставин (робоче місце в іншому муніципалітеті, лікування, смерть близьких та ін.).

«В цілому за останні два тижні кількість випадків і частка позитивних тестів, на жаль, почали зростати», - сказав на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Арунас Дулькіс.

«На зміну ситуації протягом найближчих 2-3 тижнів можуть вплинути підтверджені в Литві мутації вірусу. У Литві вже виявлено 225 випадків так званої британської мутації», - повідомив глава МОЗ.

Читайте також: У Литві підтвердили два випадки південноафриканського штаму коронавірусу

На його думку, більш висока захворюваність у Вільнюсі може бути пов'язана з мутацією британського коронавірусу, який поширюється швидше. Дулькіс нагадав, що в Литві ще були підтверджені перші випадки інфікування південноафриканським штамом коронавірусу, а інші випадки з'ясовуються.

Міністр повідомив, що на цей час госпіталізовано близько 800 осіб, хворих на COVID-19, більш як 650 з них потребують кисневої терапії. У реанімації проходять лікування близько 100 осіб.

У світі зафіксовано 126 203 857 випадків CОVID-19, зокрема 2 769 600 летальних, одужали 101 822 657 осіб. 

Фото: D. Umbraso/LRT nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-