Китай запроваджує санкції проти Британії за підтримку уйгурів

Китай запроваджує санкції проти Британії за підтримку уйгурів

Укрінформ
Китай оголосив про запровадження санкцій проти організацій і приватних осіб Великої Британії за «поширення дезінформації» щодо політики КНР стосовно мусульманської уйгурської меншини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

В МЗС КНР заявили у п’ятницю, що під санкції потрапили чотири організації та дев'ять осіб, зокрема члени парламенту, зокрема колишній лідер Консервативної партії Ян Данкан Сміт, а також Комісія з прав людини Консервативної партії, які, за версією Пекіна, «зловмисно поширюють брехню і дезінформацію».

Читайте також: Британія ввела санкції проти Китаю через порушення прав уйгурів

Зазначеним особам і їхнім найближчим родичам заборонено в’їзд до Китаю та контрольованих ним Гонконгу та Макао, їхнє майно в країні заморожене, а громадянам та установам Китаю заборонено мати з ними торгівельні відносини.

Цей крок є відповіддю Китаю на санкції, які запровадили ЄС, США, Британія та Канада проти Пекіна за порушення владою КНР прав мусульманських меншин - уйгурів - у провінції Сіньцзянь.

Як повідомлялося, Британія 23 березня слідом за Канадою, США та ЄС запровадила персональні санкції щодо кількох китайських посадовців за порушення владою КНР прав мусульманських меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-