Урядова криза у Словаччині: одна з партій залишила коаліцію

Урядова криза у Словаччині: одна з партій залишила коаліцію

Укрінформ
На тлі політичної кризи у Словаччині, пов’язаної із закупівлею російської вакцини "Спутник V", партія "Свобода і солідарність" (SaS) вийшла з урядової коаліції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Aktuality.

Напередодні очільник словацького МЗС Іван Корчок та міністр освіти Браніслав Грелінг оголосили про свою відставку, президент Зузана Чапутова прийняла її.

Ще раніше з посади добровільно пішов міністр економіки Ріхард Сулік, який очолює SaS. При цьому він заявив: якщо протягом тижня прем’єр Ігор Матович не подасть у відставку, уряд залишать ще два міністри від партії. Тепер, після відставки Корчока і Грелінга, він оголосив, що його політсила призупинила участь у коаліції до відставки глави кабінету.

Читайте також: Через скандал із російською вакциною у Словаччині вимагають відставки прем’єра

Зі свого боку Матович заявляв, що готовий покинути прем’єрську посаду задля розвязання політичної кризи, проте має зустрічні умови для партнерів по коаліції, що включають відставку міністрів юстиції й економіки.

Як повідомлялося, урядову кризу у Словаччині спричинила таємна закупівля російської вакцини від коронавірусу "Спутник V". Президент країни і члени коаліції розкритикували домовленості глави уряду з Москвою про постачання 2 млн доз цього препарату, який не отримав схвалення ні Європейського агентства з лікарських засобів, ні Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Президент Словаччини Чапутова закликала прем'єра Матовича піти у відставку, аби покласти край політичній кризі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-