Штати і Британія ввели санкції проти компаній, наближених до режиму М'янми

Штати і Британія ввели санкції проти компаній, наближених до режиму М'янми

Укрінформ
США та Велика Британія запровадили санкції проти кількох компаній, пов'язаних із представниками військового режиму М'янми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Міністерство фінансів США оголосило про санкції проти компаній Myanma Economic Holdings Public Company Limited та Myanmar Economic Corporation Limited, які є частиною розгалуженої мережі, що контролюється військовими та охоплює різноманітні сектори економіки - від видобувної промисловості до туризму.

Санкції Вашингтона заморожують будь-які активи, що належать цим організаціям у США. Вони також забороняють американським компаніям та громадянам торгувати або здійснювати з ними фінансові операції.

Читайте також: У М'янмі 286 осіб загинули на протестах

У Великій Британії заявили, що застосують санкції проти Myanma Economic Holdings Ltd через серйозні порушення прав людини, репресії проти цивільного населення та зв'язок з вищими військовими діячами М'янми. Міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб зазначив, що запроваджені обмеження допоможуть позбавити військовий режим джерел фінансування.

Як повідомлялося, 1 лютого військові у М'янмі оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії тим, що парламентські вибори, які пройшли у листопаді, нібито супроводжувалися маніпуляціями.

Читайте також: У М’янмі звільнили понад 600 ув’язнених протестувальників

Керівник владної партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільник МЗС і  фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі та президент Він М'їн були заарештовані.

Багато країн засудили цей переворот. У самій М'янмі відтоді не вщухають протести. Силовики жорстоко придушують акції, застосовуючи вогнепальну зброю, внаслідок чого загинули щонайменше 286 людей.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-