Розбіжності довкола Nord Stream 2 не вплинуть на союз США й Німеччини – Блінкен

Розбіжності довкола Nord Stream 2 не вплинуть на союз США й Німеччини – Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен переконаний, що розбіжності стосовно газопроводу Nord Stream 2 не матимуть негативного впливу на близькі відносини між Вашингтоном і Берліном.

Про це Блінкен заявив в інтерв’ю Euronews, стенограму якого оприлюднив Державний департамент США, передає Укрінформ.

«Важливим насамперед є те, що Німеччина – один із найближчих наших союзників і партнерів у будь-якій точці світу. І ми щодня працюємо разом над великою кількістю речей, що мають глибинний вплив на життя наших громадян… І той факт, що ми маємо розбіжності стосовно Nord Stream 2, не впливає і не вплине на загальне партнерство й відносини», - переконаний глава американської дипломатії.

Читайте також: Позиції Вашингтона та Берліна щодо «Північного потоку 2» залишаються різними

Він нагадав, що позиція адміністрації Байдена в цьому питанні є дуже чіткою: газопровід Nord Stream 2 є поганою угодою для Європи.

«Він підриває основні принципи ЄС щодо енергетичної безпеки й енергетичної незалежності. Я також думаю, це є викликом для України, Польщі й інших країн, про які ми дбаємо»,- наголосив Блінкен.

Читайте також: Блінкен підтвердив: США запровадять санкції проти компаній у разі добудови Nord Stream 2

Держсекретар також указав, що у Сполучених Штатах діють закони, які вимагають від адміністрації введення санкцій проти компаній, істотною мірою причетних до будівництва газопроводу. «Тому я просто хотів переконатися, що наші партнери розуміють нашу позицію в цьому питанні», - підсумував глава Держдепартаменту.

Як повідомляв Укрінформ, Ентоні Блінкен цього тижня відвідав з візитом Брюссель, де провів зустрічі з колегами з Євросоюзу та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-