Здоров'я Навального в колонії продовжує погіршуватися

Здоров'я Навального в колонії продовжує погіршуватися

Укрінформ
Адвокат Ольга Михайлова, яка відвідала російського опозиціонера Олексія Навального в колонії, повідомила, що стан здоров'я політика «украй неблагополучний».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал Дождь.

«Він відчуває сильний біль у спині, у правій нозі. Гомілка у нього відмовляє, нога недієздатна, тобто одна нога у нього практично не діє, тобто він не може присісти на неї, нічого. Права нога в жахливому стані насправді», - розповіла Михайлова.

На сайті політика повідомляється, що через адвокатів він подав дві заяви. У першій Навальний повідомляє, що у нього «класична картина розвитку захворювання, пов'язаного з защемленням нерва», а в наданні належної медичної допомоги йому відмовлено. Політик вимагає, щоб його оглянув у колонії запрошений ним фахівець, а також щоб йому передали необхідні ліки.

У другій заяві Навальний вказує, что він поставлений на облік як схильний до втечі, і співробітник колонії будить його щогодини, тобто вісім разів за ніч. Політик нагадує, що засудженим гарантований «безперервний восьмигодинний сон», і вимагає припинити застосування «незаконних тортурних заходів».

Юлія Навальна вимагає негайно звільнити свого чоловіка через погіршення стану його здоров'я. За її словами, зараз над Навальним "відбувається розправа".

Читайте також: Штаб Навального відмовився виправити карту з «російським» Кримом – Чубаров

Напередодні адвокати Олексія Навального повідомили, що в колонії стан здоров'я політика різко погіршився - у нього заболіла спина і почала відмовляти нога. Надання медичної допомоги Навальному, за словами адвокатів, обмежилося тим, що йому прописали дві таблетки ібупрофену. В УФСВП по Владимирській області натомість 25 березня заявили, що стан здоров'я Навального «оцінюється як стабільний, задовільний», не уточнюючи деталей.

Більш як 150 російських діячів культури і громадських діячів підписали звернення до директора ФСВП Олександра Калашникова, генпрокурора Росії Ігоря Краснова і уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням створити для Навального нормальні умови в колонії.

Читайте також: «Доброзичливий концтабір»: Навальний написав пост із покровської колонії

Як повідомлялося, 17 січня Навального затримали в московському аеропорту, як тільки він повернувся з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною з групи «Новічок». Після цього суд на вимогу ФСВП замінив його умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний.

15 березня Навальний підтвердив, що знаходиться у виправній колонії №2 в Покрові Владимирської області.

ЄСПЛ вимагає звільнити Навального у зв'язку з загрозою його життю і здоров'ю.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-