У Китаї оголосили бойкот брендам H&M та Nike

У Китаї оголосили бойкот брендам H&M та Nike

Укрінформ
Брендові виробники одягу та взуття H&M та Nike зазнали шквалу критики та бойкоту у Китаї. Це сталося через їхні заяви про змушування представників мусульманської меншини, уйгурів, збирати бавовну у спеціальних таборах в провінції Сіньцзянь.

Як передає Укрінформ, про це інформує BBC.

Обидві компанії заявили, що вони стурбовані повідомленнями про те, що уйгурів змушують обробляти бавовну у Сіньцзяні, а також, що вони не купуватимуть матеріали з цього регіону.

Тепер з цими брендами розривають контракти місцеві знаменитості, китайці бойкотують їхні товари. Декілька китайських платформ для електронного продажу зняли зі своїх вебсторінок продукцію H&M.

Читайте також: Британія ввела санкції проти Китаю через порушення прав уйгурів

Китайські користувачі у соціальних мережах закликають бойкотувати товари цих брендів, а хештег у мережі Weibo «Я підтримую бавовну Сіньцзяна» переглянули понад 1,8 мільярда разів.

У грудні ВВС опублікувала розслідування, що показало, що влада Китаю примушує сотні тисяч представників національних меншин, зокрема уйгурів, до ручної праці у провінції Сіньцзянь.

Читайте також: Тwitter заблокував акаунт китайського посольства у США

Як повідомлялося, напередодні у ЄС звинуватили китайських чиновників у масових затриманнях представників мусульманської меншини - уйгурів та порушеннях прав людини в провінції Сіньцзянь та запровадили перші санкції проти Пекіна з часів ембарго на продаж зброї 1989 року.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-