Грузія отримала першу партію вакцини Pfizer

Грузія отримала першу партію вакцини Pfizer

Фото
Укрінформ
Грузія отримала першу партію вакцини проти коронавірусу від компанії Pfizer-BioNtech: 29 250 доз сьогодні вночі прибули в Тбіліський аеропорт з США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Препарат відправлять до Національного центру з контролю захворювань, а звідти розподілять по чотирьох локаціях у Тбілісі, а також у Батумі й Кутаїсі.

Вакцина Pfizer повинна зберігатися в спеціальних холодильних установках за температури мінус 80 градусів. Така інфраструктура є в шести клініках, де проходитиме вакцинація. Країна отримала і спеціальні шприци для цього препарату.

Раніше глава МОЗ Катерина Тікарадзе заявила, що вакцина Pfizer буде доступна як для медиків, яких почали прищеплювати з 15 березня, так і для громадян, яким за 65 років.

Читайте також: У першій партії вакцини Sinovac для України буде 200 тисяч доз - Степанов

Грузія розраховувала отримати вакцину Pfizer ще в лютому, однак досягнути домовленості не вдалося через зволікання з оформленням контрактів з компанією-виробником. У результаті Грузії допоміг Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), який займається розподілом вакцини.

Вакцина, розроблена німецькою компанією BioNTech та американським фармацевтичним концерном Pfizer, - перша дозволена в грудні 2020 року до застосування в ЄС і перша офіційно схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Згідно з офіційними даними, вакцина Pfizer дає 95% ефективності і зберігає стійкість до коронавірусу близько шести місяців.

Читайте також: Для популяризації вакцинації в Грузії виділять 100 доз вакцин для відомих людей

Першу партію вакцини від коронавірусу Грузія отримала 13 березня - це були 43,2 тисячі доз британсько-шведського препарату AstraZenecа. Наступна партія AstraZenecа - 86,4 тисячі доз, надійде у квітні. В отриманні препаратів Грузії допомагає ЮНІСЕФ.

Фото: MOLHSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-