Сенат США вніс правку по Nord Stream 2 до законопроєкту про підтримку України

Сенат США вніс правку по Nord Stream 2 до законопроєкту про підтримку України

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США відклала перегляд законопроєкту S.814 в Комітеті з питань закордонних справ через внесення в останній момент правки до нього, пов’язаної з газопроводом Nord Stream 2.

Про це оголосили в середу під час запланованих слухань керівники комітету, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Перед тим як я коротко назву пункти нашого порядку денного, зазначу, що два пункти не розглядатимуться сьогодні», - повідомив на початку засідання голова Комітету сенатор Роберт Менендес.

Читайте також: Сенатори вимагають від Держдепу нарешті зупинити Nord Stream 2 санкціями

Він зауважив, що один із них – це голосування по законопроєкту «Акт про партнерство з Україною у галузі безпеки – 2021». Зі слів іншого законодавця, старшого члена Комітету Джима Ріша, це сталося через те, що сенатор Тед Круз напередодні вніс правку по Nord Stream 2, тож її ще не встигли опрацювати перед голосуванням.

«Це питання Nord Stream 2, яке ми порушували знову і знову, і я думаю, ми всі віддані тому, щоби розв’язати цю проблему», - наголосив законодавець.

Він нагадав, що в адміністрацію президента було відправлено вже не одного листа по цьому газопроводу. «Листи, очевидно, мали дещо різну тональність, однак мета була одна. Я сподіваюся, ми всі наполягатимемо на цьому, бо часу обмаль, його майже не лишилося»,- підкреслив Ріш.

Читайте також: Блінкен підтвердив: США запровадять санкції проти компаній у разі добудови Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня двопартійна група законодавців у верхній палаті США внесла на розгляд законопроєкт «Акт про партнерство з Україною в галузі безпеки – 2021». Документ, зокрема, визначає стратегію США щодо дипломатичної підтримки України та наголошує на необхідності для держсекретаря запровадити до 30 вересня Робочу групу США-Європа по Україні. Крім того, законопроєкт вимагає від президента США призначити Спеціального посланника в питаннях України.

Проєкт закону також містить розділ про військову допомогу Україні, яка передбачає щорічне виділення 300 млн дол. на це в період до 2026 року та сприяння США для надання Україні оборонної допомоги з боку третіх країн. Окрім того, передбачається виділення 4 млн дол. щороку на підготовку українських військових офіцерів в рамках Міжнародної програми військової освіти та підготовки (IMET).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-