Північна Корея випробує Байдена новими пусками ракет – WP

Північна Корея випробує Байдена новими пусками ракет – WP

Укрінформ
Північнокорейський режим Кім Чен Ина впродовж останніх днів здійснив кілька випробувальних пусків ракет малої дальності, що можна розглядати як виклик для нової адміністрації США, яка опрацьовує нову політику щодо КНДР.

Про це пише в вівторок американське видання The Washington Post із посиланням на джерела, обізнані в ситуації.

«Минулими вихідними Північна Корея випустила кілька ракет малої дальності – після того, як засудила Вашингтон за спільні військові навчання з Південною Кореєю», - зазначає видання.

Читайте також: КНДР розірвала дипломатичні відносини із Малайзією

Випробування ракет, про які раніше не повідомлялося в ЗМІ, стали фактично першим викликом з боку лідера КНДР Кім Чен Ина для президента США Джо Байдена. Адже, нова адміністрація Білого дому досі не окреслила публічно свого підходу щодо ядерної загрози з боку режиму в Пхеньяні.

Водночас зазначається, що американська розвідка ще за тижні до ракетних запусків попереджала про підготовку Північною Кореєю подібних випробувань.

Читайте також: КНДР розкритикувала військові навчання США і Південної Кореї

При цьому високопоставлений представник адміністрації США заявив, що цей крок Північної Кореї не порушує резолюцій Ради Безпеки ООН і вписується в норми тестувань, які може проводити КНДР. В цьому випадку не йдеться про випробування балістичних ракет середньої та великої дальності. Однак, за його словами, це підкреслює, що ведення політики на північнокорейському напрямі буде складним завданням для нової команди в Білому домі.

Читайте також: Уперше в історії громадянина КНДР екстрадували до Штатів

Як повідомлялося, речник Держдепартаменту Нед Прайс раніше заявляв, що адміністрація Байдена хоче розробити «новий підхід» у питанні Північної Кореї, який відрізнятиметься від політики попередньої адміністрації США.

Фото: KCNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-