COVID-19: В Австрії продовжили «нічний» карантин до 3 квітня

COVID-19: В Австрії продовжили «нічний» карантин до 3 квітня

Укрінформ
В Австрії до 3 квітня продовжили заборону виходу з дому без нагальної потреби у вечірній і нічний час, що спрямовано на боротьбу з поширенням COVID-19.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було прийнято у вівторок ввечері головним комітетом Національної ради Австрії.

Таким чином, в країні й надалі діятиме так званий "нічний" карантин: з 20:00 до 06:00 помешкання можна залишати лише з визначених причин (робота, купівля продуктів, відпочинок на свіжому повітрі, контакт з важливою людиною у житті).

Крім того, щонайменше до 3 квітня залишається в силі інше обмеження: вдень зустрічатися можна максимум чотирьом дорослим особам з двох домогосподарств.

Читайте також: Австрія продовжить використання вакцини AstraZeneca

Очікується, що наступного тижня уряд обговорить, як діяти після 3 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок федеральний уряд Австрії провів консультації з очільниками федеральних земель та експертами щодо подальших кроків з реагування на пандемію коронавірусу. Конкретних рішень за результатами зустрічі не було прийнято – ні у напрямку послаблення заходів, ні щодо їх посилення.

Відомо лише, що літні майданчики та веранди у кафе та ресторанів не відкриються, як це розглядалося, до Пасхи 4 квітня.

Читайте також: В Австрії від коронавірусу вакцинували вже майже мільйон людей

У вівторок уряд також провів консультації з керівництвом федеральних земель Нижня Австрія, Бургенланд та Відень на предмет того, як реагувати на зростаючу кількість інфікувань "британською" мутацією коронавірусу.

Упродовж минулої доби в Австрії було зафіксовано понад 3,4 тис. нових випадків захворювання на COVID-19. Наразі у шпиталях країни знаходяться понад 2 тис. хворих, з них 437 – у відділеннях інтенсивної терапії.

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії з 8 лютого розпочалося пом’якшення жорсткого карантину - та водночас було запроваджено заборону виходу надвір у вечірній і нічний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-