Блінкен обговорив з європейськими лідерами виклики з боку Росії й Китаю

Блінкен обговорив з європейськими лідерами виклики з боку Росії й Китаю

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен у вівторок обговорив з главами зовнішньополітичних відомств Франції, Німеччини й Британії питання взаємодії у відповідь на загрози з боку Росії й Китаю, а також ситуацію в неспокійних регіонах.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами переговорів, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вони підтвердили свою рішучу відданість НАТО й трансатлантичним відносинам, а також підтримці глибшої взаємодії між США і ЄС; розглянули виклики з боку Росії й Китаю; обговорили ситуацію в Афганістані, Ірані, Лівії та Ємені», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Британія ввела санкції проти Китаю через порушення прав уйгурів

При цьому зауважується, що лідери «підтвердили центральну роль трансатлантичних відносин» у розв’язанні спільних проблем безпеки, а також економічних питань. Зі свого боку, держсекретар Блінкен підкреслив прихильність Сполучених Штатів розв'язувати загальні питання в координації із союзниками.

Читайте також: Столтенберг пояснив, навіщо Британія нарощує свій ядерний арсенал

Як повідомляв Укрінформ, глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен перебуває з візитом у Брюсселі для участі у дводенній зустрічі країн-членів НАТО на міністерському рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-