У Конго затримали тіньового бізнес-партнера Лукашенка - ЗМІ

У Конго затримали тіньового бізнес-партнера Лукашенка - ЗМІ

Укрінформ
У Демократичній Республіці Конго заарештували бізнесмена Олександра Зінгмана, якого ЗМІ називають тіньовим бізнес-партнером Олександра Лукашенка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Maverick.

Конголезська поліція затримала Зінгмана у місті Лубумбаші після його зустрічі з колишнім президентом країни Джозефом Кабілою, додає видання.

Раніше Зінгман, який має подвійне громадянство - США та Білорусі згадувався у ЗМІ у зв'язку з угодами про постачання зброї в Замбії та Зімбабве, сам Зінгман цю інформацію заперечує.

Джерело, наближене до адміністрації президента Конго Фелікса Тсісекеді, підтвердило арешт Зінгмана. Після зустрічі з Кабілою Зінгман вилетів з Кіншаси до Лубумбаші, де його затримали та допитали щодо його бізнесу в Конго.

Читайте також: Прихильники Лукашенка пікетували посольства США та України в Мінську – ЗМІ

Як повідомлялося, рік тому канал Belsat опублікував розслідування щодо Олександра Зінгмана. Журналісти дізналися, що він неодноразово відвідував африканські країни, зокрема, Зімбабве, з керівником Управління справами президента Білорусі Віктором Шейманом за дорученням Олександра Лукашенко.

Журналісти також відстежили зв'язки Зінгмана з компаніями, що займаються постачанням білоруської техніки до країн Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-