Запобігати краще, ніж втручатися: Столтенберг розповів про стратегію розвитку НАТО 2030

Запобігати краще, ніж втручатися: Столтенберг розповів про стратегію розвитку НАТО 2030

Укрінформ
У стратегії розвитку НАТО 2030 відображений намір зміцнювати партнерство з країнами-сусідами, а також із близькими по духу демократичними країнами світу. Потенціал такого партнерства НАТО ще не повністю розкритий.

Про це під час відкритої бесіди на тему зміцнення трансатлантичних зв’язків за участю державного секретаря США Ентоні Блінкена сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«НАТО 2030 – про те, як розбудовувати нове та зміцнити існуюче партнерство, в тому числі з нашими партнерами у сусідстві. НАТО має ще нерозкритий потенціал, щоб робити більше і більше допомогти у тренуванні наших сусідів. Запобігання є кращим, ніж втручання. Якщо ми знайдемо шлях, як стабілізувати наше сусідство, ми будемо у більшій безпеці», - наголосив керівник Альянсу.

Він зауважив, що бачення майбутнього розвитку НАТО охоплює також спільну роботу з партнерами та друзями в Азії та у Тихоокеанському регіоні, серед яких Столтенберг назвав Австралію, Нову Зеландію, Японію, Південну Корею. «Впевнений, що зміцнення партнерства з близькими по духу демократіями є вірним шляхом, щоб захистити світовий порядок, заснований на правилах, вирішити питання, що пов’язані із підйомом Китаю, та багато інших питань, відображених у концепції НАТО 2030 – підвищення стійкості, розвитку технологій тощо», - зауважив Столтенберг.

Читайте також: НАТО вважає Путіна відповідальним за дії російської влади – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у стратегії НАТО до 2030 року, розробленій минулого року, велика увага приділяється розвитку співпраці із партнерами НАТО, сприянню розвитку їх оборонних спроможностей та підвищенню стійкості до зовнішніх і гібридних загроз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-