Главу делегації Євросоюзу у Пекіні викликали до китайського МЗС через санкції

Главу делегації Євросоюзу у Пекіні викликали до китайського МЗС через санкції

Укрінформ
Міністерство іноземних справ Китаю викликало главу делегації ЄС в Пекіні Ніколя Шапюї в знак протесту після оголошення санкцій Євросоюзу щодо КНР за звинуваченням в утиску уйгурів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa з посиланням на пресслужбу китайського МЗС.

Заступник міністра закордонних справ Цинь Ган заявив, що санкції ЄС проти Пекіна засновані на «брехні і неправдивій інформації» і суперечать «реальності і здоровому глузду». Він також наголосив, що ЄС не має права виступати в ролі вчителя з прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у ЄС звинуватили китайських чиновників у масових затриманнях представників мусульманської меншини - уйгурів та порушеннях прав людини в провінції Сіньцзянь і запровадили перші санкції проти Пекіна з часів ембарго на продаж зброї 1989 року.

Читайте також: Британія ввела санкції проти Китаю через порушення прав уйгурів

Канада також запровадила персональні санкції щодо кількох китайських посадовців через порушення владою КНР прав мусульманських меншин.

Раніше міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій щодо двох високопоставлених керівників Сінцзянського автономного округу Китаю, причетних до переслідування етнічних уйгурів.

Також Британія слідом за Канадою, США та ЄС запровадила персональні санкції щодо кількох китайських посадовців за порушення владою КНР прав мусульманських меншин.

Пекін у відповідь ввів санкції проти десяти європейців, в тому числі депутатів Європарламенту, а також чотирьох організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-