Президент Південної Кореї зробив щеплення вакциною AstraZeneca

Президент Південної Кореї зробив щеплення вакциною AstraZeneca

Укрінформ
Президент Південної Кореї Мун Чже Ін прищепився першою дозою вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca, оскільки планує взяти участь у саміті «Великої сімки» (G7) у Великій Британії у червні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap

Зазначається, що 68-річний Мун Чже Ін вакцинувався у центрі суспільної охорони здоров'я поряд із президентським комплексом в Сеулі. Разом із ним щеплення зробили перша леді Кім Чжон Сук і дев'ять чиновників адміністрації, які супроводжуватимуть президента в поїздці на саміт G7.

Південна Корея розпочала програму вакцинації AstraZeneca для осіб віком від 65 років у вівторок після затримки, пов'язаної з побоюваннями з приводу безпеки вакцини та повідомлень про виникнення тромбів у деяких вакцинованих в Європі.

Читайте також: Президент і прем'єр Литви вакцинувалися препаратом AstraZeneca

Корейське агентство з контролю і профілактики захворювань (KDCA) склало пріоритетний список осіб для вакцинації. Таким чином Мун Чже Ін, його дружина і радник з нацбезпеки Су Хун змогли зробити щеплення в пріоритетному порядку у зв'язку з необхідністю, пов'язаною з майбутньою поїздкою на саміт G7.

Читайте також: Технологія виробництва Covishield відповідає стандартам AstraZeneca – анестезіолог

Як повідомлялося, саміт «Великої сімки» (G7) пройде з 11 по 13 червня 2021 року у Великій Британії.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-