Штати й надалі вимагатимуть від Туреччини відмовитись від російських С-400

Штати й надалі вимагатимуть від Туреччини відмовитись від російських С-400

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір й надалі вимагати від Анкари відмовитись від експлуатації російських комплексів С-400 як на двосторонньому рівні, так і через спільне членство в Північноатлантичному альянсі.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу в понеділок тимчасовий повірений США у справах НАТО Дуглас Джонс, передає Укрінформ.

«Ми продовжимо обговорювати з Туреччиною питання, пов’язані з С-400, як через наші двосторонні контакти з Туреччиною, так і в межах НАТО», - зауважив американський дипломат.

При цьому він підкреслив, що Сполучені Штати надалі працюватимуть в рамках Альянсу над просуванням по цьому питанню.

Читайте також: Штати застерігають Індію: закупівля російських С-400 може призвести до санкцій

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина і Росія у 2017 році уклали контракт на постачання систем С-400 на суму 2,5 млрд доларів. У липні 2019-го до Туреччини надійшли перші компоненти ЗРК. У середині вересня стало відомо про постачання останніх компонентів другої батареї.

Турецькі військові вперше випробували С-400 в районі чорноморського міста Синоп у жовтні 2020 року. У НАТО висловили стурбованість з приводу пусків та заявили, що система може становити загрозу для повітряних суден союзників.

Читайте також: У Туреччині запевняють, що санкції за С-400 не загрожують оборонному комплексу

У грудні минулого року офіційний Вашингтон оголосив про запровадження санкцій проти Управління оборонної промисловості Туреччини через участь відомства в угоді щодо закупівлі систем С-400 у російської сторони.

Фото: haberturk.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-