Угорщина схвалила вакцину Covishield

Угорщина схвалила вакцину Covishield

Укрінформ
Угорський національний інститут фармацевтики, продуктів харчування і здоров'я (OGYÉI) схвалив для використання в країні ще дві вакцини - китайську CanShino та Covishield, що виробляється за ліцензією британсько-шведської компанії AstraZeneca.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Hungary Today.

За словами глави OGYÉI Сесілії Мюллер, вона сподівалася, що більший вибір вакцин допоможе програмі щодо вакцинації в країні, додавши, що "щеплення - єдиний вихід з епідемії".

Мюллер також додала, що вже 1,59 млн угорців, або 16 % населення, отримали принаймні першу дозу вакцини проти коронавірусу,. Водночас, вона попередила, що третя хвиля пандемії "все ще надзвичайно динамічна", і що заразний британський варіант коронавірусу відповідальний за 90% нових випадків захворювання на COVID-19.

Читайте також: Технологія виробництва Covishield відповідає стандартам AstraZeneca – анестезіолог

Раніше Угорщина схвалила вакцину проти COVID-19, вироблену китайською компанією Sinopharm.

Як повідомляв Укрінформ, Україна розпочала вакцинацію 24 лютого препаратом Covishield, виготовленим в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.

18 березня МОЗ отримало підтвердження про поставку до України до кінця березня - початку квітня 750 тис. доз вакцини AstraZeneca, а до кінця травня ще 1,2 млн доз цієї вакцини та вакцини Pfizer. Також найближчим часом Україна має отримати 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca за державними контрактами. Очікується поставка вакцини "Коронавак" виробництва Sinovak і вакцини Novavax обсягом 10 млн доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-