Спецслужби Латвії заявляють про спроби поширення «руського міра»

Спецслужби Латвії заявляють про спроби поширення «руського міра»

Укрінформ
Переважна більшість російськомовних молодих людей у Латвії відчувають приналежність до західних цінностей, а спроби російської влади сприяти їх залученню до "руського міра", агресивного погляду на світ були безуспішними.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щорічній доповіді Служби державної безпеки Латвії (VDD).

В цілому, VDD вважає, що головною незмінною загрозою конституційному ладу Латвії є невійськові дії Росії, спрямовані на підрив довіри до демократичних принципів і легітимності латвійської влади, а також союзників Латвії - НАТО і Європейського Союзу.

При цьому, за даними спецслужби, торік російська влада продовжувала цілеспрямовані спроби залучити молодих людей до виконання завдань політики "руського міра". Аналіз служби говорить про те, що російський дипломатичний корпус уже давно намагається знайти відповідних лідерів "руського міра" серед молоді, щоб забезпечити "спадкоємність захисту інтересів Кремля".

Читайте також: Кулеба побував у Дебальцевому: Не зустрів нікого, хто б марив про "руській мір"

"Однак переважна більшість молодих росіян, які живуть у Латвії, за оцінкою СДБ відчувають приналежність до західних цінностей", - сказали у спецслужбі, зазначивши, що спроби Кремля їх переманити були безуспішними.

Служба держбезпеки щороку в березні, згідно із законодавством Латвійської республіки, представляє доповідь про свою діяльність за минулий рік, в якій розповідає про основні загрози національній безпеці та роботу з її забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-