Болгарія висилає двох російських дипломатів через шпигунський скандал

Болгарія висилає двох російських дипломатів через шпигунський скандал

Укрінформ
Болгарія оголосила персонами нон грата двох російських дипломатів у зв'язку зі шпигунським скандалом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БНТ.

У ході розслідування встановлено, що двоє громадян Російської Федерації здійснювали нерегламентовану діяльність, маючи дипломатичний імунітет.

У посольстві РФ рішення болгарської сторони щодо висилки дипломатів назвали «безпідставним демаршем» і заявили, що «російська сторона зберігає за собою право на відповідні заходи».

Напередодні Генпрокуратура Болгарії повідомила про початок досудового провадження стосовно групи осіб, підозрюваних в шпигунстві на користь РФ. Головний прокурор Іван Гешев 22 березня офіційно передав інформацію в МЗС.

Читайте також: Шпигунський скандал: затримані агенти служили у розвідці Болгарії та Росії

Як повідомлялося, 19 березня в ході спецоперації в столиці Болгарії Софії затримали шість осіб за шпигунство на користь Росії. Всі вони раніше служили в розвідці. Їм висунуто обвинувачення за статтею «Шпигунство».

За інформацією прокурорів, група людей на чолі з колишнім високопосадовцем болгарської військової розвідки вибудувала розвідувальну мережу з метою шпигунства на користь Росії. Вони вербували людей, що мали доступ до державної таємниці як Болгарії, так і НАТО.

21 березня суд у Болгарії ухвалив рішення залишити під вартою п'ятьох підозрюваних в рамках розслідування справи про шпигунство на користь РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-