На місці ДТП з українськими автобусами у Польщі встановлять знак про небезпеку

На місці ДТП з українськими автобусами у Польщі встановлять знак про небезпеку

Укрінформ
У Польщі заявили, що стан автомагістралі та дорожніх знаків у місці, де у березні сталися дві аварії з українськими пасажирськими автобусами, не викликають застережень. 

Проте в цьому місці буде встановлено попереджувальний знак про аварійно-небезпечну ділянку.

Про це повідомили воєвода Підкарпатського воєводства Ева Ленярт і заступник директора з питань управління дорогами і мостами відділу Генеральної дирекції національних доріг та автомагістралей (GDDKiA) Підкарпатського воєводства РП Маріуш Блискал під час спільної пресконфедерації у Жешуві, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Ленярт, перше питання, яке виникає після другої поспіль ДТП з українським автобусом у цьому місці, стосується безпеки на цій ділянці автомагістралі A4. За словами воєводи, з цього приводу вона консультувалася з міністром інфраструктури Анджеєм Адамчиком і керівництвом GDDKiA, і на цій ділянці автошляху служби, які відповідають за його стан та безпеку, провели перевірку.

“Після першої катастрофи з автобусом два тижні тому GDDKiA разом з поліцією провела перевірку в цьому місці, і було визначено, що правильність дорожніх позначень у цьому місці не викликає жодних сумнівів”, - наголосила Ленярт.

Представник GDDKiA у Підкарпатському воєводстві Маріуш Блискал повідомив, що після першої аварії, яка сталася 6 березня, дорожні служби повністю відновили пошкоджені елементи інфраструктури. Він також зауважив, що цієї ночі на місці ДТП дорожнє покриття було мокрим, але ожеледі не було.

За словами Блискала, після першої аварії і детального огляду місця катастрофи прийнято рішення про встановлення у цьому місці автомагістралі попереджувального знака.

“На цьому тижні буде підготовлено проєкт організації руху, й упродовж тижня цей знак буде встановлено”, - запевнив посадовець.

Своєю чергою заступник коменданта пожежної служби Підкарпатського воєводства Даніель Дриняк зазначив, що рятувальники з’явилися на місці катастрофи вже за кілька хвилин. Операція з вилучення потерпілих з деформованого автобуса тривала майже годину, до неї залучалося близько сотні рятувальників.

Як повідомлялося, в ніч проти 22 березня зазнав аварії автобус, який здійснював рейс за маршрутом Вроцлав-Чернівці. У ньому перебувало 10 осіб, зокрема двоє водіїв. В результаті ДТП водій, який не перебував за кермом, загинув на місці, п’ятеро людей зазнали травм різного ступеня тяжкості.

Читайте також: Аварія українського автобуса у Польщі: жінка у тяжкому стані, її прооперують

За попередніми даними поліції, автобус з невстановлених причин різко з’їхав з дороги, наїхав на відбійник у кінці з’їзду до пункту обслуговування пасажирів “Кашице” і перекинувся у придорожній рів.

Раніше, у ніч проти 6 березня, на тому ж місці зазнав аварії український автобус, у якому їхали 57 осіб. Транспортний засіб також наїхав на відбійник і впав у рів. Тоді загинули п’ятеро українців, 35 дістали травми різного ступеня тяжкості. Станом на 22 березня у лікарнях воєводства ще залишаються четверо постерпілих у цій аварії, з них двоє у критичному стані.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-