Дипломати КНДР залишили Малайзію після розриву дипвідносин

Дипломати КНДР залишили Малайзію після розриву дипвідносин

Укрінформ
Малайзія вислала весь дипломатичний персонал посольства КНДР після того, як Пхеньян заявив про розрив відносин із цією країною.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Малайзії Хішамуддіна Хуссейна, передає Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

Як зазначається, за словами глави МЗС, Малайзія діяла відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини та вислала дипломатів КНДР у відповідь на одностороннє рішення північнокорейської сторони 19 березня розірвати дипломатичні відносини.

За інформацією кореспондента Сіньхуа, на флагштоку на подвір'ї посольства вже не видно державного прапора КНДР, вивіску на стіні дипмісії також знято.

Читайте також: Російські дипломати поверталися з КНДР дрезиною

Як повідомлялося, Північна Корея розірвала дипломатичні відносини з Малайзією через рішення Верховного суду країни видати США громадянина КНДР, якого підозрюють у відмиванні грошей.

Північнокорейського підприємця, котрий мешкає в Малайзії, підозрюють у поставках предметів розкоші з Сінгапуру до Пхеньяна на порушення санкцій ООН. Згідно з рішенням Верховного суду Малайзії, він буде переданий США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-