ЄС зараз не готовий ділитися вакцинами - голова Єврокомісії

ЄС зараз не готовий ділитися вакцинами - голова Єврокомісії

Укрінформ
Урсула фон дер Ляєн вважає, що ЄС не може надавати іншим країнам вакцини на безоплатній основі, поки їх бракує самій євроспільноті.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Як зазначається, за словами очільниці Єврокомісії, ЄС не має наміру ділитися вакцинами від коронавірусу з іншими країнами, допоки не досягне "кращої ситуації з її виробництвом" для власних потреб. 

"Є певний тиск на країни-члени з тим, щоб вони отримали вакцину для самих себе", - заявила Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю виданням німецької медіагрупи Funke.

За її словами, хоч ЄС і має "додатковий механізм", згідно з яким постачатиме COVID-вакцини іншим країнам, однак цього поки що не станеться через брак препаратів для самої євроспільноти.

Читайте також: Єврокомісія відповіла на заклик розібратися з розподілом COVID-вакцин

При цьому фон дер Ляєн вказала на міжнародну ініціативу COVAX. За її словами, у рамках цього механізму 52 бідні країни вже отримали 30 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. "Очільниця Єврокомісії наголосила, що вона задоволена тим, що цей механізм діє", - зазначаться в публікації.

Як повідомлялося, Урсула фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія може заборонити компанії AstraZeneca експорт вакцини, виготовленої в межах ЄС, доки виробник не виконає взяті на себе зобов’язання перед євроспільнотою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-