До протестувальників у М'янмі долучилися медики

До протестувальників у М'янмі долучилися медики

Укрінформ
У другому завбільшки місті М'янми - Мандалаї - на демонстрацію вийшли лікарі та студенти-медики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Лікарі влаштували акцію протесту в Мандалаї проти військових, які прийшли до влади у М'янмі в результаті перевороту. Демонстрація зібрала близько 100 працівників лікарень і аптек, а також студентів-медиків. Вони тримали плакати з зображенням заарештованої лауреатки Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі.

Зазначається, що акція пройшла вранці, щоб уникнути сутичок із силовиками.

Читайте також: У неділю в найбільшому місті М’янми вбили 38 протестувальників

Тим часом у М'янмі зростає кількість загиблих у ході протестів, інформує DW. За даними базованої в Таїланді правозахисної організації "Асоціація допомоги політв'язням", у країні вбито вже 247 противників путчу.

Як повідомлялося, 1 лютого військові у М'янмі оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії тим, що парламентські вибори, що пройшли у листопаді, нібито супроводжувалися маніпуляціями.

Читайте також: Влада М'янми забрала ліцензії у п'ятьох незалежних мовників, які висвітлювали протести

Керівник владної партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі й президент Він М'їн були заарештовані.

Багато країн засудили цей переворот. У самій М'янмі відтоді не вщухають протести. Силовики жорстоко придушують виступи, застосовуючи й вогнепальну зброю.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-