Корупційні скандали і провальна вакцинація: рейтинги німецьких консерваторів падають

Корупційні скандали і провальна вакцинація: рейтинги німецьких консерваторів падають

Укрінформ
Правлячий у ФРН консервативний блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів продовжує втрачати підтримку в населення.

Про це, як передає Укрінформ, свідчать данні опитування Sonntagstrend (Недільний тренд), проведеного Соціологічним інститутом Kantar для видання Bild am Sonntag.

Останнє опитування продемонструвало, що ХДС/ХСС підтримують лише 27% респондентів. Ще в січні цей же інститут подавав дані про 36% підтримки, а в травні 2020 року рейтинг консерваторів сягав 40%. Його підкосили корупційні скандали навколо закупівлі захисних масок, провальна кампанія з вакцинації, яку очолює міністр-консерватор, а також програш на нещодавніх виборах у 2 федеральних землях.

Наразі «чорні» випереджають лише Зелених, які отримали 22% голосів.

Соціал-демократи мають 17% підтримки, по 11% отримали вільні демократи та правопопулісти з Альтернативи для Німеччини; ліві – 8%.

Отже, якби вибори відбувалися цієї неділі, то до Бундестагу пройшли б ті ж самі партії, але правляча коаліція ХДС/ХСС і СДПН була б неможливою, адже їм не вистачило б голосів для більшості.

Читайте також: Партія Меркель не змогла перемогти на виборах у двох землях Німеччини

Парламентські вибори заплановані в ФРН на кінець вересня. За їх результатами буде сформована правляча коаліція та обрано канцлера на 4 наступні роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-