Загроза правам жінок: у Раді Європи стурбовані виходом Туреччини зі Стамбульської конвенції

Загроза правам жінок: у Раді Європи стурбовані виходом Туреччини зі Стамбульської конвенції

Укрінформ
У Раді Європи назвали великим кроком назад рішення Туреччини вийти з Конвенції про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству.

Про це заявила генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Оголошення Туреччиною про вихід зі Стамбульської конвенції Ради Європи щодо насильства проти жінок є величезним кроком назад, який становить небезпеку для жінок у Туреччині, Європі та інших регіонах», - переконана Пейчинович-Бурич.

Вона додала, що таке рішення є «руйнівним» для прав жінок у Туреччині.

Читайте також: Марш жінок у Києві вимагав ратифікувати Стамбульську конвенцію

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав указ про вихід країни зі Стамбульської конвенції.

Міністр сім'ї, праці та соціальних служб Туреччини Зехра Зумрут Сельчук зазначила, що права жінок достатньо забезпечені внутрішнім законодавством країни, насамперед конституцією.

Стамбульська конвенція - це міжнародний юридичний обов’язковий акт під егідою Ради Європи, який охоплює питання, пов’язані з насильством проти жінки (покарання й переслідування злочинців, захист і допомога жертвам, запобігання та протидія насильству як соціальному явищу).

Читайте також: COVID-19 не повинен зашкодити прогресу у гендерній рівності – комісар РЄ

Конвенцію підписали 46 країн світу, а також Євросоюз. При цьому ратифікували документ понад 30 країн. Україна, а також Болгарія, Чехія, Угорщина, Литва, Латвія, Словаччина, Велика Британія, Ліхтенштейн ще не зробили цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-