Штати застерігають Індію: закупівля російських С-400 може призвести до санкцій

Штати застерігають Індію: закупівля російських С-400 може призвести до санкцій

Укрінформ
США закликають Індію відмовитися від закупівлі російських зенітно-ракетних комплексів С-400, оскільки це може призвести до санкцій.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Як зазначається міністри оборони США та Індії Ллойд Остін і Раджнатх Сінгх обговорили це питання на зустрічі в Нью-Делі в суботу, 20 березня.

Глава Пентагону заявив журналістам, що Сполучені Штати наполегливо закликають своїх союзників і партнерів утриматися від здійснення покупок, які спричинять санкції з боку Вашингтона.

Контракт на закупівлю російських ЗРК С-400 до Індії було підписано за результатами переговорів на найвищому рівні восени 2018 року. Перші поставки очікуються до кінця поточного року. Уточнюється, що у рамках цього контракту Індія вже переказала російській стороні $800 млн.

Читайте також: США ввели санкції проти Туреччини за купівлю російських систем С-400

Як повідомлялося, Туреччина у 2019 році закупила у Росії ЗРК С-400 та інтегрувала їх у свою систему оборони. 

14 грудня 2020 року проти Управління оборонної промисловості Турецької Республіки було запроваджено санкції  відповідно до розділу 231 Закону протидії противникам Америки через санкції (CAATSA) за свідому участь у масштабній угоді з Рособоронекспортом.

У січні цього року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна веде переговори з РФ про другий етап угоди про постачання ЗРК С-400.

Фото: haberturk.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-