Грузинська опозиція оголосила про безстрокові акції протесту

Грузинська опозиція оголосила про безстрокові акції протесту

Укрінформ
Грузинська опозиція з сьогоднішнього дня переходить на "надзвичайний режим роботи" та розпочинає безперервні акції протесту по всій країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ехо Кавказу.

«З сьогоднішнього дня опозиція перейде на надзвичайний режим роботи», - заявив у своєму виступі на акції протесту перед парламентом Грузії член опозиційної партії «Національний рух» Заал Удумашвілі.

За його словами, 15 травня опозиція збереться на акцію протесту на проспекті Руставелі, а до того мітинги проходитимуть у Тбілісі та інших регіонах.

Читайте також: Пашинян анонсував позачергові парламентські вибори у Вірменії

«Це означає, що ми поїдемо до кожного міста, кожного села, прийдемо у кожну родину та переконаємо населення в тому, що ця боротьба дійсно має сенс, тому що правда за нами. Це буде жорсткий, безперервний протест, що у кінцевому підсумку призведе до перемоги та позитивних змін в країні», - сказав Удумашвілі.

Як повідомлялося, вчора грузинська опозиція заявила, що поновлює протестні акції після провалу переговорів з правлячою партією «Грузинська мрія».

Після візиту голови уряду Грузії до Брюсселя цього тижня головний дипломат ЄС Жозеп Боррель зазначив, що на правлячій «Грузинській мрії» лежить особлива відповідальність за те, щоб знайти вихід з кризи, та закликав грузинську опозицію повернутися до парламенту.

Читайте також: Президент Вірменії відмовився призначити нового керівника Генштабу

З 12 березня за посередництва представника голови Європейської ради Шарля Мішеля - дипломата Крістіана Даніельсона - члени правлячої «Грузинської мрії» та опозиції продовжували консультації для розв'язання політичної кризи, що розпочалася в країні після парламентських виборів восени 2020 року. Переговори тривали тиждень. Останній раунд напередодні тривав понад дев'ять годин. Вже після опівночі було оголошено, що сторони не зуміли дійти згоди.

Учасники зустрічі не розкривають деталей переговорів із Данієльсоном. Відомо лише те, що обговорювався рамковий документ із шести пунктів, складений за безпосередньої участі Шарля Мішеля. Серед іншого, на порядку денному була реформа виборчої та судової систем. Каменем спотикання виявилися два питання - призначення позачергових виборів, а також звільнення голови партії «Єдиний національний рух» Ніки Мелія та співвласника опозиційного телеканалу «Мтаварі» Георгія Руруа, яких опоненти влади вважають політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-