До Чорного моря прямує американський ракетний есмінець

До Чорного моря прямує американський ракетний есмінець

Укрінформ
Американський ракетний есмінець Thomas Hudner вирушив у води Чорного моря задля проведення операцій з безпеки на морі, повідомив 6-й оперативний флот ВМС США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє командування ВМС США у Європі у мережі Твітер.

"Вже 2-й корабель ВМС США -Thomas Hudner розпочав рух на північ до Чорного моря для проведення операцій з морської безпеки у регіоні. Кораблі та літаки ВМС США регулярно працюють у Чорному морі задля підтримки наших союзників та партнерів по НАТО", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, учасники головної конференції з планування навчання Sea Breese-2021, що відбулась в Одесі, вирішили, що до цьогорічного міжнародного навчання буде залучено понад 30 кораблів, морську піхоту України та США, а також безпілотні авіаційні комплекси Bayraktar TB2.

Читайте також: Група кораблів НАТО увійшла в Чорне море, де проведе спільні з Україною навчання

Навчання серії Sea Breeze – багатонаціональні військові навчання, що проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво у галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США та Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Фото: ВМС США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-