Прем'єр-міністр Франції вакцинувався AstraZeneca

Прем'єр-міністр Франції вакцинувався AstraZeneca

Фото
Укрінформ
Глава уряду Франції Жан Кастекс публічно отримав щеплення проти COVID-19 першою дозою вакцини AstraZeneca.

Процедура пройшла 19 березня у військовому госпіталі, щойно у Франції відновили вакцинування AstraZeneca, але лише людей, старших за 55 років, передає власний кореспондент Укрінформу. 

Напередодні французький прем'єр заявив, що вакцинується саме AstraZeneca, застосування якої призупинили у багатьох країнах Європи.

Як повідомляв Укрінформ, національний регулятор Франції – Вища адміністрація здоров'я – 19 березня рекомендувала уряду відновити використання вакцини AstraZeneca, але на даній стадії щеплення нею проводити лише людям, старшим за 55 років.

18 березня регулятор ЄС – Європейське агентство лікарських засобів (ЕМА) – оприлюднило висновки, за якими вакцина Oxford/AstraZeneca визнана безпечною й ефективною.

Читайте також: Що відбувається з вакциною AstraZeneca?

Упродовж тижня, що минув, низка європейських країн, включаючи Францію і Німеччину, призупинили щеплення вакциною AstraZeneca до оприлюднення висновків ЕМА щодо можливого у цієї вакцини побічного ефекту, який викликає підвищене згущення крові й тромбози.

Станом на 18 березня у Франції першу дозу вакцини проти COVID-19 вже отримали більше як 5,6 млн осіб; другу – майже 2,3 млн. У країні зосереджено більше як 1,2 млн доз вакцин для продовження кампанії щеплень.

Уряд країни планує вакцинувати 30 млн населення до середини червня.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-