Австрія продовжить використання вакцини AstraZeneca

Австрія продовжить використання вакцини AstraZeneca

Укрінформ
Австрія продовжить використання вакцини AstraZeneca після відповідної схвальної рекомендації щодо неї з боку Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА).

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було прийняте у четвер ввечері національною комісією з питань щеплення Австрії.

"На основі оцінки ЕМА рекомендується продовжувати програму вакцинації без змін", - заявили в австрійській національній комісії.

Читайте також: AstraZeneca безпечна: європейський регулятор виклав результати розслідувань

Вказується на те, що жодних проблем з якоюсь окремою партією вакцини або з якимсь конкретним виробничим майданчиком не було виявлено.

Переваги вакцини у боротьбі з поширенням COVID-19 "продовжують переважати ризик побічних ефектів", додали в австрійській комісії.

Читайте також: Франція поновлює застосування вакцини AstraZeneca

Як повідомляв Укрінформ, Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) оприлюднило 18 березня результати розслідування повідомлень про те, що одним із побічних ефектів застосування вакцини проти COVID-19 AstraZeneca є підвищений ризик тромбозу.

За підсумками наукового аналізу всіх випадків таких ускладнень, фахівці ЕМА дійшли висновку, що згущення крові та зафіксовані випадки тромбоемболії не пов’язані із застосуванням вакцини AstraZeneca, яка є безпечною для використання та ефективною проти коронавірусної інфекції.

Читайте також: ВООЗ рекомендує продовжувати вакцинацію препаратом AstraZeneca

Нині вже близько 7 мільйонів людей були вакциновані в ЄС за допомогою вакцини AstraZeneca, і ще 11 мільйонів щеплень проведені у Великій Британії.

Як повідомлялося, упродовж тижня, що минув, ряд європейських країн, включаючи Францію і Німеччину, призупинили щеплення вакциною AstraZeneca до оприлюднення висновків ЕМА щодо наявності у цієї вакцини можливого побічного ефекту, який викликає підвищене згущення крові й тромбози.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-