Штати розшукують росіянина Килимника, пов’язаного із ФСБ та Деркачем

Штати розшукують росіянина Килимника, пов’язаного із ФСБ та Деркачем

Укрінформ
Сполучені Штати Америки розшукують Костянтина Килимника як агента впливу Москви за перешкоджання правосуддю, втручання в американські вибори та заподіяння шкоди зв’язкам між Києвом та Вашингтоном.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Посольства США в Україні в Твіттері.

«Російський агент впливу Костянтин Килимник розшукується Сполученими Штатами за перешкоджання правосуддю. Разом з Андрієм Деркачем та іншими пов'язаними з російською розвідкою особами, він намагався вплинути на вибори у США і зашкодити зв'язкам Сполучених Штатів з Україною», - йдеться в повідомленні.

До цієї публікації додається персональна інформація про самого Килимника. Зокрема зазначається, що в нього російське громадянство.

Повідомляється, що Килимника розшукує ФБР за те, що той в період із 23 лютого по квітень 2018 року у Вашингтоні та інших місцях перешкоджав здійсненню правосуддя та вступив у злочинну змову, метою якої було перешкоджання відправленню правосуддя.

Читайте також: Путін використовував Деркача для втручання в американські вибори - розвідка США

Зазначається, що у 2018 році федеральний суд США видав ордер на арешт Килимника після того, як йому висунули звинувачення у перешкоджанні правосуддю і змові з метою перешкоджання йому.

Як передавав раніше Укрінформ, Федеральне бюро розслідувань США пропонує винагороду до 250 тисяч доларів за інформацію, яка призведе до арешту російського розвідника Костянтина Килимника, який є фігурантом справи про втручання РФ у вибори президента США у 2016 році.

Як повідомлялося, у Сполучених Штатах Костянтин Килимник став підозрюваним у розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори у США в 2016 році, особливо через його зв'язки з Полом Манафортом, американським політичним консультантом, який був главою виборчої кампанії тоді ще кандидата у президенти США Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-