У Британії перевіряють інформацію про рідкісний тип тромбу після AstraZeneca

У Британії перевіряють інформацію про рідкісний тип тромбу після AstraZeneca

Укрінформ
Агентство з регулювання лікарських засобів і товарів медичного призначення Великобританії (MHRA) заявило, що тромби у венах не викликані вакциною AstraZeneca. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві, яка опублікована на сайті британського уряду.

«Сьогодні британський регулятор (MHRA – ред.) після детального наукового огляду всіх наявних даних заявив, що поточні дані не свідчать про те, що тромби у венах спричинені вакциною від COVID-19 AstraZeneca», - йдеться у заяві.

Зазначається, що нині ще триває детальна перевірка п'яти британських повідомлень про дуже рідкісний і специфічний тип тромбу в мозкових венах, що протікає разом із зниженими тромбоцитами (тромбоцитопенія).

Читайте також: На пів мільйона доз AstraZeneca лише один випадок тромбозу – імунолог

У MHRA наголосили, що переваги вакцин проти COVID-19 більші за будь-які ризики і що громадськість повинна продовжувати отримувати свою вакцину, коли людей запросять це зробити.

«Ми постійно контролюємо безпеку під час використання всіх вакцин для захисту населення та для того, щоб перевага перевищувала ризики», - зазначила директор Агентства Джун Рейн.

Як повідомлялося, раніше понад 15 європейських держав призупинили використання шведсько-британської вакцини від Oxford AstraZeneca для щеплення своїх громадян через ризик утворення тромбів.

Читайте також: «AstraZeneca не несе ризику»: в Італії не виявили зв’язку між вакциною і смертю

Загалом цим препаратом було вакциновано вже близько 17 мільйонів осіб - випадки тромбоутворення виявили у менш ніж 40 вакцинованих.

Європейське агентство з лікарських засобів раніше заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що не існує жодного доведеного зв'язку між вакцинацією і побічними ефектами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-